24 Şubat 2011 Perşembe

Barınakta ürkek bir terrier

Kim bilir başına ne gelmiş.. barınağa getirildiğinde boynunun altında ve kalçasında yaralar vardı.. köpeklerin saldırısına uğramış sanırım.. Terrierler genelde havlar ya..bu kız çok sessiz, cana yakın ve ürkek...ona bundan sonrası için kucak açacak iyi bir aile arıyoruz. (genç, dişi küçük boy terrier)
İletişim 0535 327 99 05

23 Şubat 2011 Çarşamba

Guti / Yuvalandı

Guti, dünyalar güzeli bir kedi. Evin hanımı hamile kaldığı için guti artık istenmiyor. Onu kendi evlatlarından ayırt etmeyecek bir bir aile var mı?
Tuvalet eğitimi vardır. İstanbul

Cumhuriyet Savcılıklarına suç ihbarında bulunmak için form dilekçe örneği

 İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu sizin için bir dilekçe örneği hazırladı.Çevrenizde eziyet edilen bir hayvan gördüğünüzde lütfen bu dilekçeyi doldurup suç ihbarında bulununuz



............CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

ŞEHİR İSMİ


MÜŞTEKİ(Şikayet Eden).....:............... (Bu kısma isim ve adres yazılmalı.)

SANIK(Şikayet Edilen).........:............. (Bu kısma isim ve adres yazılmalı.)

SUÇ............: Size karşı işlendiğini düşündüğünüz taciz konusunu yazarsınız. Sürekli yasal mercileri harekete geçirme hakkını kötüye kullanarak şikayetçi olduğu ve huzurunuzu kaçırmak amacıyla bunu yaptığı vs.. Ya da direk şikayetçi olduğunuz konuyu kısaca ve 5199 SK.na aykırı olduğundan diyerek.

SUÇ TARİHİ      ........................                  olayların tarihleri,


İZAHI..........: Buraya şahıs hakkındaki şikayetinizi belirteceksiniz.( konuları biraz daha açıkça anlatarak, tarih ve sırayla olsa daha iyi olur.



TALEP : Yukarıda arz edilen nedenlerle sanık (A).........hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini, (tazminat  davası ve fazlaya ilişkin haklarım  saklı kalmak kaydıyla) saygı ile arz ve talep ederim. .........(Tarih)


Müşteki (siz , imza ve tarih.)
Nüf. Cüz. Fotokopisi istenir.
Ayrıca ek olarak daha önce elinizde varsa yazılı talepler, dilekçeler, şikayetler eklenebilir. (Tarih sırası ve kolay anlaşılır bir dil kullanmaya özen gösteriniz)

22 Şubat 2011 Salı

YENİFOÇA'DAKİ ZEHİRLEME HAZIRLIKLARI İÇİN DİLEKÇE ÖRNEĞİ

Bir e-posta yollamak ne kadar zamanınızı alabilir ki, lüften kimsesiz canlar ölmesin tepkimizi göstermemize yardım edin.



-------
FOÇA KAYMAKAMLIK MAKAMINA 

İZMİR


Foça ilçemizde sahipsiz sokak hayvanlarının itlaf edileceği duyumunu almış bulunuyoruz.Foça belediyemizin 5199 sayılı yasanın getirdiği yükümlülük görevini uygulamadığı ve bu nedenle sahipsiz sokak hayvanlarının çoğalmasının olağan olduğu bilgimiz dahilindedir.5199 sayılı yasanın 7.md.ç.fıkrasının uygulanmaması ve y...azlıkçıların gelirken beraberinde olan evcil hayvanların yaz dönüşü sokaklara terk edilmesi nedeniyle sokak nüfusu sorunu asla çözülmemektedir.Sahipsiz sokak hayvanlarının sorununun çözülmesi için;5199 sayılı yasanın getirmiş olduğu yükümlülüklerin uygulanması mümkündür.Turistik beldemizin insanlık dışı itlaflardan dolayı yurt dışından uygarlık dışı toplum olarak anılmasından, Türk toplumu olarak rahatsızlık duymaktayız.Makamınızdan ve Foça Belediyesinden talebimiz;Kısırlaştırma çalışmalarının ivedilikle başlaması,Mevcut Köpek Bakımevinin yapılandırılarak,işler hale getirilmesi;(şu an belediye su ve ekmek dışında hiçbir yardımda bulunmamaktadır.)Foça da sahipsiz sokak hayvanlarının ve yaz dönemi gelen kişilerin evcil hayvanlarının kayıt altına alınarak denetlenmesi,halkı bilinçlendirecek afiş ve broşür çalışmalarının başlatılması,belediyece 5199 sayılı yasada var olan beslenme odak noktalarının oluşturulması gerekmektedir.İtlafla ilgili katliam yapıldığı takdirde savcılığa elimizde ki kanıtlarla suç duyurusunda bulunacağımızı bilgilerinize sunarız. Belediye Başkanımızın sahipsiz sokak hayvanları ile çalışmaya başlaması dileyerek İl Hayvan Koruma Kurul Üyeleri Funda Ersoy Ve Semra Çetinsoy ile çalışmalara başlanacaktır,STK ve devlet dayanışması AB ülkelerinde başarıya ulaşmış çalışmalardır.Konuyu saygılarımızla bilgilerinize arz ederiz.4982 ve 3071 dilekçe hakkı kanunu gereği, dilekçemize konuyla ilgili bilgi vermenizi talep ediyoruz.

ARKADAŞLAR ALTINA AD SOYAD VE TC KİMLİK NO YAZARAK ŞU MAİL ADRESLERİNE İLETELİM LÜTFEN... DUYARLI OLAN TÜM ARKADAŞLARIMIZA SEVGİLERİMİZLE...

FOÇA BELEDİYESİ ; bilgi@foca.bel.tr basin@foca.bel.tr
VALİLİK : izmir@icisleri.gov.tr izmir@izmir.gov.tr
BELEDİYE VETERİNERLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ : FAKS GEÇİLECEK 0232 483 69 37

15 Şubat 2011 Salı

Üzüm / Yuvalandı

 Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler.
Üzüm Antalya'da sokakta bulundu. 4 aylık bir dişi. Zayıf ve bakımsız kalmış. Yuvanızı açıp, ona mutlu bir yaşam vadeder misiniz?

Dört Pati Evi

Ankara'da birkaç hayvansever birleşip sokakta yaşayan pati dostlarımız için ev kurdu. Ellerinde olan imkanlar dahilinde bahçeli bir evi sokak hayvanları için dayayıp döşeyen bu güzel yürekli insanlar; soba, yatak, oyun alanı gibi ihtiyaç duyulabilecek hiçbir şeyi unutmadılar. Bu evle amaçlanan sokakta yaşayan hayvanlara birer yuva bulana kadar onları tehlikelerden ve yoksulluktan uzak tutmak.

Dört pati evinin örnek olması düşüncesiyle katkıda bulunan tüm güzel yürekli insanlara sokak hayvanları adına teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız...








14 Şubat 2011 Pazartesi

Sahipleri Ölen Kediler

Kocaeli/Karamürsel- ilçesinin Ereğli Beldesinde 25-30 kadar kediye bakan Zeki Bey vefat etti. Kendisi hayattayken komşulardan kediler yüzünden sürekli tehdit alıyormuş. Hatta komşular köpekleri bilerek bu kedilerin üzerine salıyorlarmış. Şimdi bu komşularla mücadele edip kedileri kollayan kimseler kalmadı. Belediye ile konuşup bu kedilerin kısırlaştırmaları ve aşıları yapılacak. Bebeklikten bu yana Zeki bey'e ait olduklarından dışarıda yiyecek bulmaya alışık değiller. Zeki beyin akrabaları ise şimdiden kedilerin yaşadığı eve göz dikmişler. Bu kedileri elimizden geldiğinde sahiplendirmeye çalışacağız. Şimdilik acil mama ihtiyacımız da var.
İletişim: Ayşe Hanım - 05382864466





6 Şubat 2011 Pazar

İnşaatta yaşayan Golden ve yavruları / Yuvalandı

Bu anne ve yavruları boş bir inşaata sığınmışlar. Yavrular yaklaşık iki aylık, hava çok soğuk orada güvende değiller. Mutlaka yuva bulmalar gerekiyor.