29 Ağustos 2011 Pazartesi

Sizin Bayramınız Bizim Felaketimiz Olmasın


Bayramdaki 9 günlük tatilde, Türkiye'nin her yerindeki belediye sahipsiz hayvan bakımevlerindeki onbinlerce köpek aç ve susuz bırakılacak.
Bakımevi veteriner hekimleri ve personel, aile ve akrabalari ile bayram kutlarken, o canlar bir lokma yemeğe bir yudum suya hasret ölecekler.

Ulaşabildiğimiz tüm ilgili kuruluşlara ve basına, İNSANLARIN BAYRAMI HAYVANLARIN FELAKETİ olmasın mesaji ile uyarı ve dikkat çekme için yazılar yazdık, basında da çıkarmaya çalışıyoruz.

Hayvanların doyması belediye veteriner hekimlerinin umurunda değil. Eğer uğraşıp konuya dikkat çekmezsek, onların aç kalmasına seyirci kalmış olacağız.

Lütfen herkes bulunduğu yerde veya yakın şehirlerdeki bakımevlerini ziyaret etsin.
Bakımevi ziyaretinin yanında, ORMANLARA da kamuoyunun dikkatini bu soruna çekmesi açisindan çok iyi olur.
EVET, KiMLER BAYRAMDA TEL KAFESLER ARKASINDAKI HAPİS CANLARA ZİYARETE GİDECEK?

Selam ve sevgilerimle
Nesrin Çıtırık/ HAYTAP/ DOHAYKO

25 Ağustos 2011 Perşembe

Tek gözünü kaybeden Tia yuva arıyor

GÜZELLER GÜZELİ TİA..
BAŞAKŞEHİR BARINAGI'NDAN ÇIKARILDI..
BÜTÜN TEDAVİLERİ KARŞILANDI..TİA İYİLEŞTİ AMA PANSİYONDA ÇOK SIKILDI..
TEK GÖZÜ MAALESEF GÖRMÜYOR
AMA BU SİZİ ÖPÜCÜKLERE BOĞMASINA ENGEL DEĞİL ♥
SİZİN KONUŞMANIZA DAHİ MÜSADE ETMEZ,SÜREKLİ ÖPER :)
O KADAR TATLI,O KADAR İYİ HUYLU Kİ...

TAHMİNİ 1,5-2 YAŞLARINDA,DİŞİ..

ONA YUVANIZI AÇMAK İSTERSENİZ ; İLETİŞİM :
0535 232 54 32


Barut yuva arıyor / YUVALANDI

Adı Barut ,
Cinsi: Cavalier spaniel king charles.
3 yasında Erkek.
Oyun oynamayı cok seviyor , narin hassas ve sürekli sevilmek isteyen bi köpek,Mecburi bir ayrılık olucak,Sahibi okul için şehir dışına çıkıcak ve ona cok iyi bakıcak asla terk etmeyecek bir yuva arıyor.

İstanbul İçi Sahiplendirilecek.
iletişim: 0531 6959990

21 Ağustos 2011 Pazar

İran Kedisi / YUVALANDI

Masmavi gözlü bembeyaz bir iran kedisi. 2 yaşında erkek, kısırlaştırılmış. Şu an bir kinikte kafes içerisinde yaşamaya çalışıyor. Onu sahiplenmek isteyenlerden bu numarayı aramalarını rica ediyoruz. İstanbul Ortaköy

Not: Sitemizdeki tüm pati dostlarımız gibi iran kedimiz de ücretsiz olarak sahiplendirilecektir.

Yuva arayan Boxer / YUVALANDI

Yavruları alınıp kendisi sokağa atılan dişi beyaz boxer yuva arıyor. Barınaktaki kafesinde diğer köpeklerden dayak yiyor ve sesi bile çıkmıyor, insanlara karşı çok cana yakın.. Tek isteği sevilmek... Ona güzel bir yuva bulmamıza yardım edin lütfen...
Dişi, 2-2 buçuk yaşlarında, kısırlaştı.
İletişim: -
Yer: İstanbul / Avrupa yakası

20 Ağustos 2011 Cumartesi

Çankaya Belediyesi


ÇANKAYA BELEDiYESi YAVRU KOPEK SAHiPLENDiRME MERKEZi... CANKAYA BELEDiYESi MUHYE'DE YENi BiRiM ACTI... YAVRU KOPEKLER UCRETSiZ OLARAK SAHiPLENDiRiLECEK BU MERKEZDE BUTUN YAVRU KOPEKLER GEREKLi BUTUN ASILARI YAPILARAK KiMLiK BELGELERiYLE TESLiM EDiLECEK... MUTLAKA ZiYARET EDiN... EGER iSTEDiGiNiZ NiTELiKLERDE YAVRU BULAMAZSANIZ, HEMEN PES ETMEYiN BiRSURE SONRA TEKRAR GiDiN, DUZENLi OLARAK YENi YAVRU KOPEKLERiN GELECEGi YAVRU KOPEK SAHiPLENDiRME MERKEZiNDE (TEL : 0.312.442.2137) EMiN OLUN SONUCTA MUTLAKA SAHiPLENECEK BiR KOPEK BULACAKSINIZ... LUTFEN BU MESAJI iLGiLENECEGiNi DUSUNDUGUNUZ HERKESE YONLENDiRiN..

17 Ağustos 2011 Çarşamba

Husky / sahiplenidi

Ankara'da sokakta bulunan Husky'e yuva aranıyor.iletişim:  Ankara içine yuvalandırılacaktır.


14 Ağustos 2011 Pazar

Bandırma Barınağı'nda yuva bekliyor

Yuvasından atılmış,çoluk çocuğun elinde oyuncak olmuş.Boynuna çamaşır ipi bağlamışlar, Bandırma Barınağı'na getirildi.Psikolojisi bozulup hayata küsmeden lütfen yuva...İletişim 0535 282 23 58
Balıkesir / Bandırma


Pet Shoplardan evcil hayvan satın almayın!


Bluver çimin ne olduğunu bilmiyor.

Bluver oyuncağın ne olduğunu bilmiyor.

Bluver yumuşak bir yatağın konforunu bilmiyor.

Bluver onu çok seven biriyle kanepede uzanarak televizyon izlemenin neye benzediğini bilmiyor.

Bluver mahallede yürüyüşe çıkmanın ne anlama geldiğini bilmiyor.

Bluver tedavinin ne olduğunu bilmiyor.

Bluver sahiplerinin çok sevdiği köpeklerinin kulağına fısıldadığı hikayeleri bilmiyor.

Çünkü O bir Pet Shop annesi !


O hayatının 9 yılını (!) bir kafesin içinde geçirmiş ve Pet Shop'larda satılmak üzere yılda 2 kere yavrulatılmış bir İtalyan Tazısı.

Bu 9 yılın sonunda Bluver'a ne olmuş olabilir, hiç düşündünüz mü ?
... Tabii ki artık işe yaramayacağına karar verildikten sonra, imha edilmesi için başka bir kafese yerleştirildi.

Bluver kendisi gibi ölümü bekleyen diğerlerinden daha şanslı günündeydi ki; O'nu kafesten çıkaracak ve bundan sonraki hayatında kendisine arkadaşlık edecek müstesna insan ile karşılaştı.

Şimdi Bluver doğru dürüst yürüyemiyor, çünkü hiç yürüyüşe çıkmadı. Kulağının ve patisinin bazı bölümlerini soğukta donarak kaybetti. Ve sadece iki dişi var. Ama hala kuyruğunu sallıyor... 9 yıllık hayatında bilmediği herşeyi yavaş yavaş öğreniyor... Pencere, televizyon,mobilya hatta basamak. O'nun yeni hayatındaki adı "Adeline"

Şimdi size soruyoruz: Pet Shoptan hayvan satın almaya değer mi? Bluver sefalet içinde yaşayıp, artık işe yaramaz hale gelince bir paçavra gibi atılmayı haketti mi? İnsanlar istedikleri evcil hayvanı bir Pet Shop'ta bulduklarında kendilerini şanslı görebilirler. Ama arkasındaki sefaleti hiçbir zaman bilmezler.

Adelin milyarlarca pet shop annesinden birisi sadece. Bu kısa hikayeyi okuduktan sonra bile hala PET SHOP'tan Evcil hayvan edinmek istiyor musunuz ?

LÜTFEN bu sektördeki sefaletin daha fazla sürmesine izin vermeyin !
LÜTFEN evlat edinin, satın ALMAYIN !

Dakota Goldendoodle

Labrador Kırması / YUVALANDI

8 aylık dişi labrador retriever kırması...adı kekik... sahibi rahatsızlığından dolayı şu anda eve almak istemiyor. Barınağa gitmeden sahiplendirmemiz lazım. Kekik'in tuvalet eğitimi var, temel komutları biliyor.
iletişim: 0534 437 05 18
İstanbul


13 Ağustos 2011 Cumartesi

4 yaşında Husky / YUVALANDI

4 yaşında erkek bir Husky Sokakta bulundu. İç-dış parazit yapıldı. Çok uysal ve duygusal bir köpek. Kedilerle de çok iyi geçinebiliyor. Tuvalet terbiyesi var. Ankara içerisinde yuva aranıyor.
Sahiolenmek için lütfen arayınız: -

Hüzün... / Sahiplenildi

İstanbul Tuzla rehabilitasyon merkezi'nde bir kafesin içerisinde yaşayan terk edilmiş bir terrier o. Gözlerindeki hüzün bu yüzden. Karnesi var, aşıları yapıldı, kısırlaştırıldı ve chipi de takılı. Eksik olan tek bir şey kaldı; onu ömür boyu sevecek bir aile. Hadi onu sahiplenin ve barınak hayatından kurtarın.


6 Aylık Jack Russell / YUVALANDI

O da bir pet shop mağduru. Bir hevesle alınıp, şimdi istenmeyenlerden. 6 aylık Jack Russell çok hareketli ve neşeli. Ömürlük yuvasını arıyor.
Sahiplenmek için lütfen arayınız: İzmir


11 Ağustos 2011 Perşembe

Çapkın / YUVALANDI

Çapkın oldukça uzun bir süredir Hayvan Hastanesinde kalmakta.Eski sahipleri bir akşam hastaneye bırakmışlar ve bir daha da kendilerinden haber alınamamış.Çapkın müthiş sevgi dolu bir pekines. Eğer çocuklarınız varsa ve onlara sevgi dolu bir dost edindirmek istiyorsanız Çapkın'ı kaçırmayın derim.Ya da yalnızlığınızı paylaşacak bir dosta ihtiyacınız varsa Çapkın tam aradığınız dost olacaktır. Onu gördüğünüz zaman çok seveceğinize eminim. O da sizleri çok sevecektir.


Yuva arayan golden

Sarıyer Kısırkaya'da yuva arayan ve bekleyen genç erkek Golden artık orada daha fazla bekleyemez onun için acilen yuvaya ihtiyacı var. Çok ama çok iyi huylu sadece sevgi isteyen bir can o sahiplenmek için iletişim: 0543 4456950
İstanbul


Yalova Barınağı'nda Personel Rezaleti !!!


İstanbul’dan İzmir’e yürüyerek hayvan haklarını topluma anlatmak için yollara düşen BAĞIMSIZ YAŞAM HAKKI SAVUNUCULARI yürüyüşün 2.günü Yalova Hayvan Barınağındaydı.. Tesis giriş kapısında bizleri karşılayan görevlinin yanında ki kişiye bunların ne işi var burada diyerek başladığı mırıldanma kapıya yaklaştığımızda ”merhaba” dediğimizde yansıtılan tek cümle ”fotoğraf çekmek yasak” oldu.. Yani bir merhaba dahi esirgendi.. Fotoğraf çekmek yasak cümlesine istinaden neden içeride ters giden birşeyler mi var diye yanıt verdik ve kameramızı kayıta aldık.. Kafeslerde ki görüntüler berbat ötesi… Su kaplarının çoğu ya boştu ya da dolu olanlar yosun tutmuş içlerinde böcekler ölmüştü.. Bunun sebebini barınağa giden hayvanseverlere gıcık olduğu için onlara nispeten yaptığını belirten tesis veterinerinin cehaletine tanık olduk..

Tesisin içerisinde ki kafeslerin bazıları boş ve bazı kafeslerin sayısı 10taneyi buluyordu.. Kafeslerde yaralı hayvanlar , neredeyse tamamının keneli olduğu bir gerçektir.. Tesis içerisinde gerçekleri çekmemiz barınak görevlisi bir kişi tarafından engellenmek istenmiştir. Çekim yaptığımız kameraya saldırmıştır.. Bizleri barınaktan kovmaya çalışmışlardır.. Hiçbir şekilde barınak içerisinden ayrılmadan görüntü almaya devam ettik.

Bir kafeste 10 tane hayvanın neden olduğunu sorduğumuzda ilk müşahade olduğunu söylemeye çalıştılar.. Oysa ki ilk müşahade de karakterleri bilinmeyen küçük , büyük demeden bir araya toplamaları ise cehaletin bir parçasıydı.. Hiç düşünmeye fırsatları olmamış aralarında tek bir salgın olsa 10 köpek riske girebilirdi.. Getirdikleri gibi hunharca toplanmıştır.. Gerçek anlamda rezalet bir barınağa tanık olmak bizleri üzdü..


Kaynak: Her yerde kan var
 video için tıklayınız:
www.facebook.com/heryerdekanvar

10 Ağustos 2011 Çarşamba

1,5 aylık golden / YUVALANDI

Henüz 1,5 aylık olan dişi goldena ömrünün sonuna dek güvenle kalabileceği bir yuva aranıyor. Sitemizde yer alan tüm ilanlarımız gibi bu minik de ücretsiz olarak sahiplendirilecektir. İletişim: - İZMİR

Çocukların elinden kurtarıldı / YUVALANDI

Efe 2 numara yakışıklı bir terrier. 1,5 yaşında, tuvalet terbiyesine sahip. Ankara Kazan'da çocuklar taşlarken bir hayvansever tarafından kurtarıldı. Şimdi Efe'ye ömürlük bir yuva gerekli. Ona kucağınızı açmaya ne dersiniz?


7 Ağustos 2011 Pazar

Sağır ve Sokağa Atıldı

Bu dünyalar tatlısı kedi ev ortamına alıştırılıp sağır olduğu anlaşılınca maalesef sokağa atıldı. Ancak bu haliyle sokaklarda yaşayamaz. Her an bir arabanın altında ezilebilir. Ona yuvasını açacak bir melek arıyoruz.
Tuvalet eğitimi vardır. Kısırlaştırılmış erkek
0554 755 36 86 İstanbul

5 Ağustos 2011 Cuma

Kimsesiz altı kardeş / YUVALANDILAR

Sokakta iki ufak çocuk tarafından bulunan ve sahipleri tarafından annelerinden ayrılıp sokağa atılan 6 minik yavru için yuva arıyoruz. Annelerini bulamadık. 3 haftalık olduklarını tahmin ediyoruz. Şu anda geçici evlerinde kalıyorlar ancak evde çok fazla kedi olduğu için uzun süre kalamayacaklar. Çok sorunsuz ve sessiz ama bir o kadar da bıcır bıcır ve sevimliler. İletişim için Aynur Hanım'ın telefon numaraları;
-


2 Ağustos 2011 Salı

Barınağa atılan rus finosu / YUVALANDI

Bu küçük rus finosu barınağa terk edilenlerden. Esenyurt Barınağı'nda bölmesi olmayan bir yere konuldu, büyük köpekler arasında bir köşeye saklanıp sahibinin geri dönmesini bekledi ama büyük ihtimalle hamile olduğu için merhametsiz sahibi tarafından istenmemişti. Doğum yaptı. Dokuz yavrusu da ölüydü. Bu kadar badireye ragmen çok sevecen. Aşıları yapıldı, kısırlaştırdı. Gayet sağlıklı. İnanılmaz insan sever ve uslu bir ufak köpecik. İstanbul

1 Ağustos 2011 Pazartesi

Tırmık / YUVALANDI

2 yaşındaki erkek ankara kedimize onu gerçekten sevecek bir yuva arıyoruz. çünkü TIRMIĞIN ilk sahipleri 2yıl onu küçük bir odada tutup daha sonrada sokağa atmış. Onu Kısırlaştırdık. iç dış parazitini yaptırdık. alan kişiye maması mama kabı kumu verilecektir.sevgiye ve ilgiye çok ihtiyacı var ulaşacağınız numara -
İzmir

Sahibim öldü, ben şimdi ne yapacağım?

Ben çok küçükken, henüz 3 aylıkken sokaklarda yaşamama kıyamayan bir amca vardı. İlk görüşte beni sevip,sahip çıktı bana. İlk görüşte kanı ısındı çünkü çok sevecen bir bebektim ben. O amca zamanla benim hayatımda ki tek insan oldu. ' o hayatını tamamen bana adamıştı' hergün saatlerce yürüyüş yapar eğlenirdik. Ne yürüyüşümü ne yemeğimi ne de sevgisini hiç ama hiç eksik etmedi. O benim hayatımda kahramandı ve kahramanlar asla ölmezdi.
Bir sabah babam uyanmadı. evde telaş yaşandı ve babamın uyuyan bedenini alıp götürdüler. gitmesini istemedim, onu benden nasıl alırlardı? Bu ne cürretti! Sonra öğrendim ki benim sevgili babacığım onun yanına ne kadar hızlı koşarsam koşayım gittiği yere ulaşamayacağım kadar uzaklara gitmiş. Şimdi benim hayatımda yeni dönem başladı çünkü hayatımın henüz başında 7 aylık boxer kırması bir kızım. Beni onun kadar sevecek bir kahraman arıyorum. Benim 2. kahramanım kim olur?

İletişim:0216 3727146
Yer: İstanbul/Erenköy