20 Eylül 2012 Perşembe

ÖLÜM YASASINA HAYIR

Bu yasayla sokaktaki köpekler alınıyor ve 1 hafta sahiplendirilme şansları var. Eğer sahiplendirilmezlerse, öldürülüyor. Ayrıca sahipli de olsalar tehlikeli diye bazı köpeklerin öldürülmesini öngörüyor bu yasa.

ÖLDÜRÜLMELERİNE İZİN VERECEK MİSİN? 

30 eylülde yurt çapında eş zamanlı yapılacak eylemlere katıl ya da internet üzerinde imza ver. Tek umutları sensin, unutma.

İmza için tıklayınız

8 Eylül 2012 Cumartesi

Muğla / Köyceğiz'de Katliam


Son günlerde gün geçmiyor ki Köyceğizde köpek zehirlenmesin.Tavukların başı boş gezdiği
İlçede vadandaşlar tavuk yediği gerekçesi ile sürekli köpek zehirliyorlar.
İlçe tarımların
sokaklarda başıboş dolaşan ve nerede ise şehir merkezlerini bile istila etmiş tavuklara karşı hiç bir önlemalmadığı yer sadece Köyceğiz olmayıp ,Dalaman ve Ortaca ilçeleride aynı durumdadır.

Kısaca devlet kurumları görevini yapmıyor diye vatantaş keyfince köpek öldürüyor:( hatta hızlarını alamıyorlarattıkları zehirden ,köpeklerden kormaya çalıştıkları tavuklar bile ölüyor.

Bugünkü katliam ,Köyceğiz de çoluk çocukların oynadığı alanda işleniyor ve Allahın bir kulu ne veteriner çağırıyor ne de polis.

Korku filmlerini aratmayan katliamın boyutunu , mahalle sakinleri ve sokakta dolaşan çocuklar için ne kadar tehlikeli olduğunu,bir köpek sahibinin beni araması ve olay yerine gitmemle gördüm.Halen bir yerlerde kedi ve köpeklerin zehir alıpta bir köşede öldüklerini düşünüyorum.

Köyceğiz halkının uyanmasını,bu vahşetin ve rezaletin Köyceğize hiç bir katkısı olmayacağını,tam tersine Köyceğizin alnında bir kara leke olarak kalacağını bilmeleri lazım.Bu katliamı yapan aynı mahalleden biri.Bundan hiç şüphemiz yok.

Çok sokakta oynayan bir çocukta zehirle temas edebilirdi. Son günlerde adeta köpek katliamında adeta AKYAKA yı aratmayan Köyceğiz halkına soruyoruz? Ne zaman içinizdeki katilibulacaksınız?İllahi birinizin bir çocuğu mu ölmesi lazım?


İyi geceler Köyceğiz halkı,iyi geceler,Bu gece rahat bir uyku çekin çünkü daha kaç hayvan öldü bilmiyoruz,çünkü daha sağda solda kaç yavru ölen annelerini bekliyorlar bilmiyoruz.bildiğimiz tek şey Köyceğizde gün geçtikçe sokak hayvanlarına uygulanan,insanlık dışı katliam artıyor.


Kaynak: Türkan Dağdelen

BÜYÜKADA'DA AT TRAJEDİSİ

BU AT BOĞULURKEN RUHSUZ FAYTONCULAR SADECE BAKTI 

ONU SAHİL SAĞLIK HUDUTLAR EKİBİNDEN BİR KAHRAMAN DENİZE ATLAYARAK KURTARMAYA ÇALIŞTI... ARABASINDAN KAYIŞLARINI KESMEYİ BAŞARMASINA RAĞMEN ONU KURTARAMADI... O KAHROLDU FAYTONCULAR KAYBETTİKLERİ PARAYA ÜZÜLDÜ...

 Iskeleden denize dusen yuk arabasina kosulmus At goz gore gore bogularak can verdi. adalar belediyesinin arkasnda Hudut sahilleri ambulansı 112 ve yük motorlarının yanaştığı iskele var. Yük boşaltanan motor atı bir kaç dakika başı boş bıraktılar . AT DENGESİNİ KAYBEDEREK DENİZE DÜŞTÜ... BU LANET OLASI YÜKLER NEDEN ATLA TAŞINIYOR?

KAYNAK : HAYİHAK SİTESİ