23 Şubat 2011 Çarşamba

Cumhuriyet Savcılıklarına suç ihbarında bulunmak için form dilekçe örneği

 İstanbul Barosu Hayvan Hakları Komisyonu sizin için bir dilekçe örneği hazırladı.Çevrenizde eziyet edilen bir hayvan gördüğünüzde lütfen bu dilekçeyi doldurup suç ihbarında bulununuz



............CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA

ŞEHİR İSMİ


MÜŞTEKİ(Şikayet Eden).....:............... (Bu kısma isim ve adres yazılmalı.)

SANIK(Şikayet Edilen).........:............. (Bu kısma isim ve adres yazılmalı.)

SUÇ............: Size karşı işlendiğini düşündüğünüz taciz konusunu yazarsınız. Sürekli yasal mercileri harekete geçirme hakkını kötüye kullanarak şikayetçi olduğu ve huzurunuzu kaçırmak amacıyla bunu yaptığı vs.. Ya da direk şikayetçi olduğunuz konuyu kısaca ve 5199 SK.na aykırı olduğundan diyerek.

SUÇ TARİHİ      ........................                  olayların tarihleri,


İZAHI..........: Buraya şahıs hakkındaki şikayetinizi belirteceksiniz.( konuları biraz daha açıkça anlatarak, tarih ve sırayla olsa daha iyi olur.



TALEP : Yukarıda arz edilen nedenlerle sanık (A).........hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılması için kamu davası açılmasına karar verilmesini, (tazminat  davası ve fazlaya ilişkin haklarım  saklı kalmak kaydıyla) saygı ile arz ve talep ederim. .........(Tarih)


Müşteki (siz , imza ve tarih.)
Nüf. Cüz. Fotokopisi istenir.
Ayrıca ek olarak daha önce elinizde varsa yazılı talepler, dilekçeler, şikayetler eklenebilir. (Tarih sırası ve kolay anlaşılır bir dil kullanmaya özen gösteriniz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder