11 Ağustos 2011 Perşembe

Yalova Barınağı'nda Personel Rezaleti !!!


İstanbul’dan İzmir’e yürüyerek hayvan haklarını topluma anlatmak için yollara düşen BAĞIMSIZ YAŞAM HAKKI SAVUNUCULARI yürüyüşün 2.günü Yalova Hayvan Barınağındaydı.. Tesis giriş kapısında bizleri karşılayan görevlinin yanında ki kişiye bunların ne işi var burada diyerek başladığı mırıldanma kapıya yaklaştığımızda ”merhaba” dediğimizde yansıtılan tek cümle ”fotoğraf çekmek yasak” oldu.. Yani bir merhaba dahi esirgendi.. Fotoğraf çekmek yasak cümlesine istinaden neden içeride ters giden birşeyler mi var diye yanıt verdik ve kameramızı kayıta aldık.. Kafeslerde ki görüntüler berbat ötesi… Su kaplarının çoğu ya boştu ya da dolu olanlar yosun tutmuş içlerinde böcekler ölmüştü.. Bunun sebebini barınağa giden hayvanseverlere gıcık olduğu için onlara nispeten yaptığını belirten tesis veterinerinin cehaletine tanık olduk..

Tesisin içerisinde ki kafeslerin bazıları boş ve bazı kafeslerin sayısı 10taneyi buluyordu.. Kafeslerde yaralı hayvanlar , neredeyse tamamının keneli olduğu bir gerçektir.. Tesis içerisinde gerçekleri çekmemiz barınak görevlisi bir kişi tarafından engellenmek istenmiştir. Çekim yaptığımız kameraya saldırmıştır.. Bizleri barınaktan kovmaya çalışmışlardır.. Hiçbir şekilde barınak içerisinden ayrılmadan görüntü almaya devam ettik.

Bir kafeste 10 tane hayvanın neden olduğunu sorduğumuzda ilk müşahade olduğunu söylemeye çalıştılar.. Oysa ki ilk müşahade de karakterleri bilinmeyen küçük , büyük demeden bir araya toplamaları ise cehaletin bir parçasıydı.. Hiç düşünmeye fırsatları olmamış aralarında tek bir salgın olsa 10 köpek riske girebilirdi.. Getirdikleri gibi hunharca toplanmıştır.. Gerçek anlamda rezalet bir barınağa tanık olmak bizleri üzdü..


Kaynak: Her yerde kan var
 video için tıklayınız:
www.facebook.com/heryerdekanvar

10 yorum:

  1. BUNU YAPANLAR BİR YUDUM SUYA MUHTAÇ KALARAK GEBERİRLER İNŞALLAH

    YanıtlaSil
  2. Hayvan sevmeyenleri barınak personeli olarak alırsan olacağı bu keşke bizim gibi hayvanları insanlardan ayırmayan insanlar oralarda çalışsa, bunlar aldıkları maaşı haketmiyorlar yazıklar olsun yalova belediyesi napıyor haberi yok mu görevini yapmayan adamları atmalılar bu ne pişkinlik yaa

    YanıtlaSil
  3. İnsanlar buna nasıl dayanıyor anlayamıyorum.Sorsan dindarın önde gidenidir ama o hayvanların da en az bizim kadar değerli canları olduğunu o dar kafaları algılayamamış bir türlü.
    bu hayvanlar için yapabileceğimiz ne var?

    YanıtlaSil
  4. Ben bu Hayvan severleri iyi taniyorum..herkesin eksiklikleri vardir muhakkak:)hayvan sevgisi altinda asilsiz haber yapip barinaklari mama firmalarina peskes ceken amerikan emperyalisti bunlar..bir kopegin trasinin Barinakta yapilmayacagi soylenince asilsiz gercek hayvanseverleride galyana getirip Yalan dolan haber yapan tipler..cogu hayvansever sizin yalanci oldugunuzu iyi bilir..

    YanıtlaSil
  5. söylenecek laf yok...

    YanıtlaSil
  6. söylenecek laf yok...

    YanıtlaSil
  7. Yalova barınağının telefon numarası çok aciil.

    YanıtlaSil
  8. Rezalet bu ya

    YanıtlaSil