2 Ocak 2013 Çarşamba

Yiyecek en ufak bir atık bile yok!

Ne yazık ki Türkiye’nin bir çok yerinde yaşanan sokak hayvanlarının açlık ve terk edilmişliğine Silifke’de de karşıma çıktı. Yazlıkçıların terk ettiği sitelerde çöp konteynerleri etrafında aç dolaşan bu sıska ve cılız kediler, birilerinin kendilerini hatırlamasını bekliyor. Kimi yavru, kimi yetişkin onlarca kedi sanki kaderine terk edilmiş gibi. 4 aydır Taşucu Kum Mahallesi Gözde Sitesi’nde kalıyorum. 3 aydır kuru mama ile beslemeye çalıştığım, ancak kuru mamaya para yetiştiremiyorum. Şu an sitedeki 30 kediye ekmekten başka bir şey veremiyorum. Günde 4 ekmek ve hazırlamaya çalıştığım ufak tefek katık haricinde yiyecek vermekte zorlanıyorum. Yazlıkçıların gelmesine daha 6 ay var. Bu sevimli dostlarımızı SESSİZ ÇIĞLIKLARINI duyan hayvan severlerden kuru mama desteği bekliyorum. En azından yazlıkçılar dönünceye kadar yaşama şansı bulsunlar. Mama desteği bekliyoruz internet üzerinden 15-20 liraya bile sipariş verebilirsiniz. Bugün o parayı neye harcamıyoruz ki, boş çöp kovalarının yanında beklemelerine izin vermeyin, miniklerden desteğinizi esirgemeyin.


Adres: Taşucu Kum Mahallesi, Gözde Sitesi Silifke / Mersin(Gazeteci Sadi Nergizdal)
Gözde sitesinde gazeteci sadi denirse kargo elime ulaşır
tel 05325637449
şu an sitede benim baktığım 30
küsür kedi var
ama bu SAYI HER GEÇEN GÜN ARTIYOR




5 yorum:

  1. İşte sitelerin hali bu. Benim yaşadığım sitede de durum aynı. Biz yaz kış sitede kalanlardanız. Bu yüzden belki yirmi kedi sabah akşam bizim kapımızda oluyor. Evde de üç kedimiz bir köpeğimiz olduğu için dışarıdakilere mama almakta zorlanıyoruz. Ayda 20 kglık orta kalitede mama yetmiyor.Mama bulamadığımız zaman süt, ekmek karıştırıp prorein değeri olsun diye, yumurta kırıyoruz. Bazen de makarna pişirip içine yine yumurta, lor peyniri, tavuk ciğeri falan karıştırıyoruz. Özellikle bu soğuk günlerde bir de aç kalmasınlar diye çırpınıyoruz. Yazınızı twitterda paylaştım. Umarım yardım eli uzanır.

    YanıtlaSil
  2. az önce 2.5 kg normal, 2.5 kg yavru kediler için mama siparişi verdim, inşallah sorunsuzca elinize ulaşır. sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederiz, alır almaz haberdar edeceğiz.

    YanıtlaSil
  4. Sevgili hayvan dostu hikaruivy, göndermiş olduğunuz mamalar dün akşam elime ulaştı. Sokak hayvanları ve sitenin talihsiz kedileri adına çok teşekkür ederim. İki minik yavruyu kaybettim. Bier hafta arayla ikisinin de cansız bedenlerini sitenin diğer bölümlerinde buldum. Seanırım sokak köpekleri tarafından kovalanmış, bulunduğu bölgeden uzaklaşmış olmalılar. :( İnanın çok üzgünüm, ama site içerisinde yine yavru kediler bulunmakta. Sizin göndermiş olduğunuz mamaları vermeye başladım. Bende elimden geldiğince onlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Size yeniden duyarlılığınız için çok çok teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  5. Sevgili hayvandostu hikaruivy, göndermiş olduğunuz mama kolisini aldım, Sokak hayvanları ve sitenin talihsiz kedileri adına size çok ama çok teşekkür ediyorum. İki yavru kediyi kaybettim. Belirli aralıklarda site dışında su içerisinde tamihsiz bedenlerini buldum. Sanırım sokak köpeklerinin kovalaması sonucu, siteden uzaklaşmış, su birikintisinin içerisde kaçmaya çalışmışlar. Şuan çok üzgünüm, ancak sizin göndermiş olduğunuz mamalar, sitenin diğer yavru kedilerini sevindirdi. Bende elimden geldiğince günlük olarak sokak dostlarımızı beslemeye devam ediyorum. Duyarlılığınız için yeniden teşekkür etmek istiyorum. Sorunsuz, güzel bir dünya diliyorum sizlere.
    Sadi Nergizdal

    YanıtlaSil